Zajímavosti

Podáváme vám dobroty od řezníka a uzenáře Jaromíra Kudrnovského z Chrástu.

Dlouho jsme vybírali člověka, který by splňoval naše "belgické představy" o mastných dobrotách, které vám budeme servírovat. Nakonec naše očekávání nejen splnil, ale dokonce i předčil řezník a uzenář Jaromír Kudrnovský z Chrástu. Tenhle šikovný chlapík si všechna masa a uzeniny udí a připravuje sám. A co víc.. Dělá to opravdu dobře. Jeho salámy, klobásy a masa jsou vyhlášená široko daleko pro jejich kvalitu a pro domácí přístup pana majitele.

Rozhodně jsme pyšní na to, že je můžete ochutnat právě u nás a právě s našemi belgickými pivy..


Ochutnejte sýry v Bierhuisu

Rádi bychom vám představili ty, kteří nám pro vás dodávají lahodné sýry. Jsou to lidé, kteří věří tomu, co dělají a dělají to opravdu s láskou..

První z nich má v Belgii malou farmu jménem De Vierhoekhoeve a jmenuje se Pieter. Z místních zdrojů vyrábí sýry všelijakých příchutí piv, bylinek a vůbec všeho, co si jen vymyslíte. Na jeho projektu je zároveň pozoruhodné, že na farmu jezd&iacu te; na & scaron;kolní výlety celé třídy, které se zde zábavnou formou vzdělávají. Na farmě vidí podobně jako v ZOO zvířata, projdou procesem výroby a také si mohou pochutnat nejen na sýrech, ale také na vlastnoručně vyrobených zmrzlinách, marmeládách a dalších produktech.

Druhý je Vladimír Pelikán, který vlastní malou provozovnu Sýrárna Holandský kluk Letná. Tento chlapík si sýry prozměnu pečlivě vybírá, dováží do svého obchůdku a dává jim prvotřídní péči. A jelikož Vladimírův svět jsou jenom sýry, hodně o nich hodně ví a vždy dokáže poradit a skvěle doporučit.

Proto u nás tak rádi ochutnáváte k belgickému pivu naše sýry.


International Beer Challenge 2019

Všechna tři piva pivovaru Bosteels získala v této mezinárodní soutěži ocenění.
Stříbrná medaile pro Tripel Karmeliet
Stříbrná medaile pro DeuS
Bronzová medaile pro Kwak


World Beer Awards 2019

Zlatá medaile pro DeuS - Country Winner v kategorii Brut Beers
Stříbrná medaile pro Tripel Karmeliet - v kategorii Belgian Styled tripel


Věděli jste, že po naplnění každá láhev Tripel Karmelietu putuje na čtyři týdny do teplého sklepa na druhotné kvašení?

Sklepy jsou ohřívány na stálou teplotu okolo 25 stupňů, což jsou ideální podmínky pro druhotné kvašení v láhvi.
Jen pro info, díky počasí nejsou sklepy v létě na požadovanou teplotu ohřívány, ale klimatizovány.