Zajímavosti

Podáváme vám dobroty od řezníka a uzenáře Jaromíra Kudrnovského z Chrástu.

Dlouho jsme vybírali člověka, který by splňoval naše "belgické představy" o mastných dobrotách, které vám budeme servírovat. Nakonec naše očekávání nejen splnil, ale dokonce i předčil řezník a uzenář Jaromír Kudrnovský z Chrástu. Tenhle šikovný chlapík si všechna masa a uzeniny udí a připravuje sám. A co víc.. Dělá to opravdu dobře. Jeho salámy, klobásy a masa jsou vyhlášená široko daleko pro jejich kvalitu a pro domácí přístup pana majitele.

Rozhodně jsme pyšní na to, že je můžete ochutnat právě u nás a právě s našemi belgickými pivy..


Ochutnejte sýry v Bierhuisu

Rádi bychom vám představili ty, kteří nám dodávají pro vás lahodné sýry. Jsou to lidé na správném místě, kteří věří tomu, co dělají a dělají to opravdu s láskou..

První z nich má v Belgii malou farmu jménem De Vierhoekhoeve a jmenuje se Pieter. Je to chlapík, který z místních zdrojů vyrábí sýry všelijakých příchutí bylinek, piv a vůbec všeho, co si jen vymyslíte. Na jeho projektu je pozoruhodné i to, že k němu na farmu jezdí každý den spousta dětí, kterým vypráví o všem, co děla, na farmě vidí jeho zvířata a také si mohou pochutnat nejen na jeho sýrech, ale také na vlastnoručně vyrobených zmrzlinách, marměládách apod.

Druhý je Vladimír Pelikán, který vlastní malou provozovnu Sýrárna Holandský kluk Letná. Tento chlapík si sýry prozměnu pečlivě vybírá a dováží do svého obchůdku a dává jim prvotřídní péči. A jelikož Vladimirův svět jsou jenom sýry, hodně o nich hodně ví a vždy dokáže poradit a skvěle doporučit.

Proto dejte si u nás k belgickému pivu ty nejlepší sýry, které mají na svědomí tito dva chlápíci. To prostě musíte ochutnat..


International Beer Challenge 2019

Všechna tři piva pivovaru Bosteels získala v této mezinárodní soutěži ocenění.
Stříbrná medaile pro Tripel Karmeliet
Stříbrná medaile pro DeuS
Bronzová medaile pro Kwak


World Beer Aeards 2019

Zlatá medaile pro DeuS - Country Winner v kategorii Brut Beers
Stříbrná medaile pro Tripel Karmeliet - v kategorii Belgian Styled tripel


Věděli jste, že po naplnění každá láhev Tripel Karmelietu putuje na čtyři týdny do teplého sklepa na druhotné kvašení?

Sklepy jsou ohřívány na stálou teplotu okolo 25 stupňů, což jsou ideální podmínky pro druhotné kvašení, které ; už ov šem probíhá v naplněné a uzavřené láhvi.
Jen pro info, díky počasí nejsou sklepy v létě na požadovanou teplotu ohřívány, ale klimatizovány.